Omakotitalon rakentaminen puusta on meillä suomessa ylivoimaisesti suosituin tapa toteuttaa oma koti. Kivirakenteisen omakotitalon ovat valinneet vain harvat rakentajat suosikikseen.

Ei ole sattumaa, että puu on suosituin runko- ja julkisivumateriaali meillä suomessa. Puu on meille tuttu ja turvallinen rakennusmateriaali. On todettu, että puurakenteinen talo säilyttää arvon myös tulevaisuudessa. Rakentajat arvostavat puurakennuksen muunneltavuutta ja puutalon laajentaminen on yleensä helppoa.

Puujulkisivu on luonnollisen kaunis ja juuri tällä hetkellä erityisen trendikäs. Puusta on helppo suunnitella perinteinen tai moderni julkisivu. Puu on materiaalina aina lämmin ja kodikas, sisällä ja ulkona.

Sinun tehtäväsi

 • Eri vaihtoehtojen vertailu on fiksua tehdä jo alkuvaiheessa.
 • Vakuutuitko puurakentamisen eduista? Soita ja keskustele lisää talomyyjäsi kanssa.

Hartman Kodin tehtävät 
ja toimitussisältö

 • Hartman Kodin suunnittelu varmistaa puurakenteen toimivuuden kaikissa tilanteissa.

Pääsuunnittelijan ja mestarin tehtävät

 • Valitse mestariksi ja pääsuunnittelijaksi henkilö, joka on perehtynyt puurakentamiseen. On hyvä, että on kokemusta juuri valitusta rakenneratkaisusta.

Puu on suomalaisten arvostama ja suosituin rakennusmateriaali Suomessa.

avatar-hartman-juha-autioJuha Autio talomyyjä, Hartman Koti, Pietarsaari

 • Vaatiiko kivitalo enemmän perustuksilta?

  Vastaus: Kivi rakenteena on painava ja kiinteä. Puurakenne on luonnostaan joustava ja kevyt. Keveys ja joustavuus mahdollistaa perustusten pienet liikkeet. Usein puurakenteinen omakotitalo on perustusten osalta edullisempaa toteuttaa kuin kivirakenteinen.

 • Onko puutalo kesällä kuumempi kuin kivitalo?

  Vastaus: Puutalo lämpenee auringon vaikutuksesta kivitaloa nopeammin. Nykyisillä eristeillä ja ikkunoilla varustetut puutalot eristävät varsin tehokkaasti ulkopuolista lämpöä. Hartman Kodin maalämmön viilennystoiminto ratkaisee usein nämä ongelmat.

 • Onko puutalo kosteudelle alttiimpi kuin kivitalo?

  Vastaus: Kaikki rakennukset täytyy märkätilojen osalta vesieristää, ja kaikissa rakennuksissa täytyy olla riittävä ilmanvaihto. Rakennusvaiheessa puutalo kuivuu huomattavasti kivitaloa nopeammin. Oikein toteutettuna molemmat ratkaisut toimivat yhtä hyvin kosteusteknisesti.

Kysy meiltä

Asiasanat: