Työpiirustuksia laaditaan työn suorittamista varten.

Tarvittaessa rakennesuunnittelija laatii erillisiä työpiirustuksia rakennustyömaan käyttöön. Kun rakennuksessa on paljon kantavaan runkoon liittyviä yksityiskohtia, on järkevää selventää rakennesuunnitelmia työpiirustuksilla. Työpiirustuksia tarvitaan myös erilaisten valmisosien tuotantoon.

Sinun tehtäväsi

  • Pyri varmistamaan , että suunnitelmat tuottavat unelmien kodin. Moni asia voidaan suunnitella usealla tavalla. Monella teknisellä ratkaisulla on vaikutusta myös ulkonäköön. Ota yhteyttä suunnittelijaan, jos jokin asia askarruttaa.

Hartman Kodin tehtävät 
ja toimitussisältö

  • Rakennesuunnittelija laatii harkintansa mukaan tarvittavat työpiirustukset.

Pääsuunnittelijan ja mestarin tehtävät

  • Pyri varmistamaan, että kaikki talotoimittajan ja tilaajan omat suunnitelmat ovat yhteensopivia. Varmista, että talotekniikkasuunnitelmat ja työpiirustukset eivät sisällä ristiriitaisuuksia. Anna talotoimittajalle tietoa, jos jokin asia kaipaa tarkennusta tai lisäsuunnnittelua.

Kun rakennuksessa on paljon kantavaan runkoon liittyviä yksityiskohtia, on järkevää selventää rakennesuunnitelmia työpiirustuksilla.

Kimmo Leino suunnittelupäällikkö, Hartman Koti, Seinäjoki

Usein kysytyt kysymykset ja vastaukset

  • Miksi talomme suunnitelmissa ei ollut yhtään työpiirustusta?

    Vastaus: Yleensä rakennesuunnitelmat riittävät rakennustyön suorittamiseen. Työpiirustuksia laaditaan silloin kun rakennesuunnitelmissa esitetty tietomäärä on niin suuri, että se vaikeuttaa suunnitelmien lukua työmaalla.

  • Miten työpiirustus eroaa pääpiirustuksista?

    Työpiirustuksilla tarkennetaan pääpiirustuksia ja rakennesuunnitelmia. Tavallisin työpiirustus on väliseinien mittapiirros.

Kysy meiltä