Väliseinien tehtävä on rajata huonetiloja eri käyttötarkoituksiin talon pohja-alasta, seiniä voidaan tehdä eri materiaaleista tai niiden sekoituksista. Yleinen käytettävä rakenne on puurunko kipsilevy pinnalla ja kosteissa tiloissa kivirakenteinen muurattava seinä. Väliseinärungot verhotaan erilaisilla levyillä tai paneeleilla.

hartman koti väliseinä

Väliseiniltä voidaan vaatia muitakin ominaisuuksia kuin vain olla huonetilan rajaajana, monesti seinältä vaaditaan ääneneristys-/ paloneristysominaisuuksia ja joskus myös rakenteiden kantavuutta kaksikerroksisissa rakennuksissa.

Yleisin pintamateriaali rakennusten sisäseinissä on kipsilevy jolla saadaan nopeasti saumatonta pintaa. Kipsilevyä voidaan käyttää myös sisäkatossa jos halutaan yhtenäinen maalattu tai rapattu pinta. Omakotitaloissa sisäkatto tehdään monesti sisäverhouspaneelista joka on valmistettu puusta tai mdf:stä. 

Sinun tehtäväsi

Ottaa tarvikkeet vastaan ja suojata ne.

Toimitussisällöstä riippuen hoitaa talotekniikka urakoitsijat työmaalle tekemään omaa osuuttaan tässä työvaiheessa.

Sisäverhouksen valmistuttua tasoite ja maalaustöihin.

Hartman Kodin tehtävät 
ja toimitussisältö

Toimittaa ja asentaa tarvikkeet toimitussisällön mukaan.

Pääsuunnittelijan ja mestarin tehtävät

Valvoa ja varmistaa talotekniikka asennukset tehdyksi ennen sisäverhouksen asennusta.

Väliseinien kittaus on tehtävä huolella, jotta levyjen saumakohta saadaan häivytettyä. Ammattilaisen apu on tässä vaiheessa paikallaan.

Mikko Mannila projekti-insinööri, Hartman Koti, Seinäjoki

Usein kysytyt kysymykset ja vastaukset

Työmaalle on tullut kahta kipsilaatua, GN ja GEK merkillä. Minne nämä laitetaan kiinni?

Vastaus: Hartman kodin vakiosisällössä GEK kipsilaatu menee ulkoseinien levytykseen ja GN laatu väliseinien levytykseen.

Kysy meiltä

Onko sinulla talon rakentamiseen liittyvä kysymys, johon haluat vastauksen? Hartman Kodin asiantuntijat vastaavat.

Tekstikappale : Kentän ID 4Kysymyksesi*Yksi rivi tekstiä : Kentän ID 1Nimi/nimimerkki*Sähköposti : Kentän ID 5SähköpostiSyötä sähköpostiosoiteVahvista sähköpostiosoite