Valkoinen on perinteisesti ollut sekä hyvin helppo että tyylikäs väriratkaisu sisustuksessa, sillä se tuo valon ja tilan tuntua pieneenkin huoneeseen ja siihen voi yhdistellä muita värejä vaivattomasti. Kokovalkoisen sisustuksen suosio on kuitenkin laskenut viime aikoina, sillä usein hieman tylsänä nähdystä valkoisesta puuttuu helposti pehmeys ja kodikkuus. Viimeisimmät väritrendit ovatkin jotakin muuta: kontrasteja, tummia ja luonnonläheisiä kokonaisuuksia, murrettuja värejä sekä yllättävien asioiden yhdistelyä toisiinsa – ennen kaikkea persoonallisuutta.

Tänä vuonna sisustuksessa ovat toistuneet erityisesti harmaan sävyt ja murretut värit, mattapinnat sekä erilaiset metallit. Värimaailma on luonnollista ja maanläheistä: tutun valkoisen rinnalla on paljon ruskeaa, harmaata ja mustaa. Puu, välillä hyvinkin tumma sellainen, on usein mattapintaiseksi maalattua korkeakiiltoisen sijaan ja sen kuviot saavat erottua selkeästi. Viimeisin trendiväri on harmaa, aina kauniista vaaleanharmaasta tummiin, miltei mustiin sävyihin. Harmaata voidaan helposti valkoisen ja ruskean tavoin käyttää yleisvärinä, jonka rinnalle valitaan muita, yhteensopivia sävyjä.

Harmaa on uusi valkoinen. Lähde: A.S.Helsingö.

Mustan sävyn tilalle on löytänyt tiensä myös  muita  tummien  erisävyjä.  Joista  mainittuna   tumma sininen  on näyttäytynyt voimakkaasti  sisustusten värisävyissä  sekä seinienmaali sävyissä. Luoden tiloihin puhuttelevuutta sekä tunnelmaa.

Värit ovat tärkeässä osassa haettaessa tunnelmaa eri tiloissa.

 Lähde: Päivi Romppanen Hartman Koti

Myös pastellivärit ovat nousseet viime aikoina sisustustrendien huipulle. Niiden seassa on paljon harmaan tai puuterin sävyjä, sillä murrettuina ne ovat helppoja yhdistellä toisiin väreihin. Myös kylmät sävyt, kuten kaunis petroli ja vedenvihreä ovat yleistyneet väritrendeinä. Niillä saa muuten neutraalin sävyiseen huoneeseen persoonallisuutta ja särmää.

Petroli on yksi tämän vuoden trendiväreistä. Lähde: A.S.Helsingö.

Puuteriset pastellisävyt ovat kasvattaneet suosiotaan, ja sopivatkin neutraaleihin väreihin yhdistettynä lähes jokaiseen kotiin. Lähde: A.S.Helsingö.

Materiaaleista messinki ja kupari ovat edelleen kovassa suosiossa, ja niitä esiintyykin esimerkiksi kaappien ja laatikoiden vetimissä, valaisimissa tai koristeissa. Kivi, hartsi ja marmori ovat kasvattaneet menestystään työtasojen materiaaleina, sillä ne ovat kauniita, kestäviä ja niitä on saatavissa useissa eri väreissä ja kuvioissa. Myös esimerkiksi rouheaa ja maanläheistä betonia löytyy yhä useamman keittiöstä, sillä se on hyvin helppohoitoinen materiaali, eikä sitä tarvitse huoltaa käytännössä lainkaan.

Kuparihana- ja allas yhdistettynä eläväpintaiseen seinään sekä vaaleisiin, harmaanruskeisiin kaapistoihin on persoonallinen ja tunnelmaa luovaa ratkaisu. Vaikka vedikkeettömyys on yhä yksi trendeistä, ovat vetimet olla kaunis yksityiskohta muuten pelkistetyssä keittiössä. Lähde: A.S.Helsingö.

Lähde: Päivi Romppanen  Hartman Koti

Upean messingin yhdistäminen luonnollisiin harmaisiin sävyihin tuo värimaailmaan tyylikkyyttä ja persoonallisuutta. Lähde: A.S.Helsingö.

Myös kylpyhuoneisiin halutaan ilmeikkyyttä pehmeillä sävyillä sekä isoilla laatta koko vaihtoehdoilla. Joihin Hartman Koti vastaan Loft By Hartman tuotekonseptilla.

Kylpyhuonetiloissa isojenlattialaattojen käytön mahdollistavat tyylikkään modernit linjakaivot

Lähde: Päivi Romppanen Hartman Koti

Vielä muutama vuosi sitten huipputrendikäs mustavalkoisuus, kovat kontrastit ja kokovalkoisuus ovat menettäneet hohtoaan. Kaksivärisyys kuitenkin toimii, jos sen yhdistää esimerkiksi lämpimänsävyiseen puuhun tai murrettuihin pastellisävyihin. Valkoinen ei ole kadonnut, mutta sen eri sävyjä käytetään maltillisemmin. Viimeisimpiä trendejä ovat ehdottomasti luovuus, persoonallisuus sekä värien harmonia.  

Sisustusterveisin Päivi