Aluksi kaikki tarmo pitää keskittää suunnitteluun. Hätiköiden ei synny kuin hankalia rakennusprojekteja.

Jokaisella omaa taloa rakentavalla on kova hinku päästä asumaan uuteen kotiin mahdollisimman pian – mikä on pelkästään ymmärrettävää. Maltti on kuitenkin valttia. Kun on pitkään haaveillut omasta kodista, ei unelmaansa kannata pilata hätiköimällä. Niin ei nimittäin synny kuin hankalia rakennusprojekteja.

Hartman Kodin ajatusmaailma ei keskity vain siihen aikaan, kun taloa rakennetaan. Ennen varsinaista rakennustyömaata ja sen jälkeen tapahtuu paljon tärkeitä asioita, ja me ohjaamme mielellämme sinut läpi koko tämän matkan. Kokonaisuus rakentuu toimivan aikataulun varaan, joten sitä ei voi korostaa liikaa. Keskitä aluksi koko tarmosi hyvään suunnitteluun.

Kauanko kestää lupien saaminen?

Kaikki alkaa tontin löytämisestä. Etsi sellainen miljöö, jossa viihdyt ja varmista, että se soveltuu omakotirakentamiselle. Tontin löytymisen jälkeen voit hypätä itse talon suunnittelun ja aikataulujen tekemisen kimppuun.

Viimeistään tässä kohdin sinun kannattaa olla yhteydessä meihin Hartman Kodissa. Me osaamme neuvoa esimerkiksi sen, minkälaisia lupia sinun pitää hakea ja kuinka kauan niiden saaminen kestää. Me osaamme myös kertoa sinulle talopakettien ja materiaalien toimitusajat. Kun tiedät, kuinka kauan lupiin ja toimitukseen tarvitsee varata aikaa, voimme yhdessä laatia aikataulun pääasialle, eli sinun tulevan kotisi rakentamiselle.

Älä uuvuta itseäsi rakennuksella

Jos aiot itse olla rakentamisessa mukana, sinun kannattaa arvioida oma jaksaminen, taidot ja ajalliset resurssit realistisesti. Älä puske itseäsi uuvuksiin, sillä sinua tarvitaan normiarjenkin pyörittämisessä. Vaikka oma talo on unelmien täyttymys, ei itseään kannata rikkoa rakennusprojektin alle.

Avuksesi löytyy ammattilaisia, kunhan olet ajoissa liikenteessä. Kärjistetysti sanottuna: Suomessa rakennetaan kesällä, siksi kaikki rakennusmiehet ovat silloin varattuja. Tekijät pitää siis osata varata hyvissä ajoin.

Kun omat resurssit, urakoitsijoiden aikataulut ja talopaketin eri osioiden toimitukset lyö yhteen, saa toimivan aikataulun. Tämän jälkeen rakennuttajan, eli sinun, yksi tärkeimmistä tehtävistä on varmistaa, että huolella luotu aikataulu pitää.

Sisustus tekee kodin

Talo ei ole pelkästään perustukset, seinä ja katto. Sen sisukset tekevät talosta kodin. Siksi talon sisään ei kannata lätkiä mitä tahansa minne tahansa, vaan sisustaa suunnitellusti. Meillä Hartman Kodissa on sisustussuunnittelun ammattilaisia sinua varten. Me osaamme muuttaa sinun ajatuksesi täydellisestä sisustuksesta konkretiaksi.

Elämässä kaikkea arvokasta pitää muistaa vaalia. Näin on oman kotitalonkin kohdalla. Hartman Kodin filosofian mukaisesti saat meiltä tarkat ohjeet siitä, miten pidät kodistasi sen valmistuttua huolta.

Asiasanat: