Tomi Sihvonen etsi perheineen vuosien ajan sopivaa tonttia. Kun se viimein löytyi kesällä 2012, lähti omakotitalon pystytys ripeästi käyntiin. Hartman Kodin kanssa asiat rullasivat mutkattomasti eteenpäin ja Sihvoset pääsivät muuttamaan uuteen kotiin toukokuussa 2013 – alle vuosi tontin löytymisen jälkeen.  Nyt Tomi kertoo, miten kaikki sujui.

Julkisivu: Vaakapaneloinnilla saadaan selkeyttä julkisivuun.Julkisivu: Vaakapaneloinnilla saadaan selkeyttä julkisivuun.

”Perheemme oli etsinyt vuosikausia sopivaa tonttia, jolle voisimme rakentaa haluamamme yksitasoisen omakotitalon. Sellainen löytyi viimein kesäkuussa 2012. Silloin pääsimme kiinni omakotitalon varsinaiseen rakennusprojektiin.

Meillä oli kokemusta omakotitalon rakentamisesta kymmenen vuoden takaa, joten tiesimme kuinka tärkeää on löytää luotettava talotoimittaja. Nopeasti huomasimme, että teimme oikean valinnan Hartman Kodin kohdalla.”

Ihanteellinen aikataulu

”Ensin rupesimme etsimään oikeanlaista talomallia. Talokirjoja selatessa selvisi pian, ettei etsimäämme mallia ole yhdenkään toimittajan mallistoissa. Siksi päädyimme Hartman Kodin asiakasmalliin.

Tämän valinnan jälkeen aloitimme karkean suunnittelun Hartman Kodin talosuunnittelijoiden kanssa. Aikataulu oli loistava, sillä talo- ja sisustussuunnittelijat olivat käytettävissä myös loma-aikana!

”Kysymyksiin sai aina vastauksia – myös loma-aikana.” Tomi Sihvonen, Hartman Kodin asiakas

Samaan aikaan kävimme läpi yhdessä talomyyjän kanssa talopaketin mahdollista sisältöä, eli mietimme mitä kaikkea tulevaan kotiimme halusimme. Teimme talokaupat Hartman Kodin kanssa, kun suunnitelmat saavuttivat rakennuslupien vaatiman tason. Olisimme voineet ottaa talolle täydenkin asennuksen, mutta tahdoimme päästä itsekin rakennustöihin mukaan. Rakennushaluja löytyi myös lähisukulaisilta, joten kaikki halukkaat pääsivät hommiin.”

”Sisustus juuri mieleiseksemme”

”Vielä ennen talokaupan vahvistamista kävimme läpi kaikki materiaalit, jotka kuuluivat neuvoteltuun sisältöön. Löysimme Hartman Kodin kattavasta valikoimasta sopivat sisustusmateriaalit, ja siksi päädyimmekin laajaan toimitussisältöön.

”Parasta uudessa kodissa omassa huoneessa leikkiminen.” Topias, 3 vuotta

Materiaalien lisäksi saimme käyttöömme sisustussuunnittelun, joka kuului kauppaan. Sisustussuunnittelijoilta saimme tukea ja ohjeistusta omille ajatuksillemme koko projektin ajan. Materiaalien valinta oli heidän avullaan varsin helppoa. Toki valitsimme joitain materiaaleja paketin ulkopuolelta, mutta ne hyvitettiin mutkattomasti talon hinnasta.”

Projekti koko ajan hallinnassa

”Hartman Kodin etuihin lukeutui talopaketin materiaalitoimitusten ja asennuksien nopea saatavuus koko projektin ajan. Kun maanrakennustyöt päättyivät, saapuivat perustuksen rakentajat lähes välittömästi. Samoin muutkin toimitukset tulivat tontille juuri oikealla ajalla, puhelinsoitolla rytmitettynä.

”Materiaalit toimitettiin juuri niin kuin pitikin. Puhelinsoitolla tavarat sai tilattua, jos ei samaksi päiväksi, niin viimeistään seuraavaksi.” Tomi Sihvonen, Hartman Kodin asiakas

Hartman Kodin projekti-insinööri teki erittäin hyvin lasketun ehdotuksen alihankkijoiden toimituksista. Itselle jäikin entistä enemmän aikaa keskittyä rakentamiseen tontilla, koska laaja toimitussisältö ja toimitukset sujuivat niin jouhevasti. Meidän projektimme eteni vauhdilla oman aktiivisuuden takia, ja Hartman Koti pystyi vastaamaan haasteeseen mainiosti. Se täytyy myöntää, että itseäni aluksi hiukan arvelutti rakentamisen haasteet ja aikataulu, koska en ollut pitkään aikaan ollut rakennuksilla mukana. Jännitys oli turha, sillä Hartman Kodin osaavien ammattilaisten kanssa työt sujuivat oikeassa järjestyksessä ja ripeällä aikataululla.

Tämän rakennustavan ansiosta tiedän, mitä oman talon seinät pitävät sisällään ja voin luottaa että rakenteelliset ratkaisut takaavat ilmatiiviin lopputuloksen.

Koko projektin sujuvuudesta Hartman Kodin kanssa kertoo aikataulu: Myönnetystä tontista alle vuodessa muuttovalmiiksi.”

Sauna: Talopakettiin kuuluva laudepaketti hieman tuunattuna.

Sauna: Talopakettiin kuuluva laudepaketti hieman tuunattuna.

Keittiö: Mikant-keittiön puhdasvalkoiset Fondo-peiliovet.

Keittiö: Mikant-keittiön puhdasvalkoiset Fondo-peiliovet.

Julkisivu: Vaakapaneloinnilla saadaan selkeyttä julkisivuun.

Julkisivu: Vaakapaneloinnilla saadaan selkeyttä julkisivuun.