Kesä parhaimmillaan. Aurinkoinen hellesää hellii. Saamme nauttia.

Olihan sitä lomalaisenkin suunnistettava Poriin Asuntomessukierrokselle tutkailemaan messuantia ja tutustumaan kesäiseen Poriin.

En tiedä oliko keli syynä siihen miksi  Porin Asuntomessuilla terassien, patioiden osuudet  kiinnostivat erityisesti.

Tässäkin kohteessa terassi oli pienen yksiön kokoinen. Ruokailulle sekä  rennolle oleilulle riitti tilaa. Osa tilasta  oli  katettu ja osa avointa. Mutta kivasti huomioituna näköesteisyys. Sisustuksellisesti rento otteista. Paljon rottinkia.

 

Yhdistelemällä mustaa ja  puuta.

Viherkasveja löytyi  messukohteiden sisäosien sisustuksista – että ulkoterasseilta.

Hauska ja leikkisä oivallus varmastikin löytyi kaksikerroksisen rivitalon etupihasta jonka istutuslaatikosta löytyi runkoviinimarja.

Sisustuksellisesti kauttalinjan kohteissa oli käytetty meille Suomalaisille  suosioon noussutta harmaata. Mukavana lisänä kuitenkin että sävy oli tummempaa ja syvempää.  Uskalletaan kuitenkin käyttää sävyjä isoissa suurissakin pinnoissa ja kaikilla seinillä. Uskaltaudutaan luopua  hiljalleen ajatuksesta että valkoinen  on ainut tilaa tuova sävy. Mutta tässäkään ei ole yhtä ja oikeaa tyyliä tai sävyä. Jokainen  toteuttaa  rakentaessaan sitä omaan  unelmaansa. Joten kaikki mitkä tuntuvat  itsestä oikealta  ovat niitä  oikeita  valintoja  sisustuksineen tai väreineen juuri siihen sinun unelmiesi kotiin.

 

Kalustuksessa jatkuneen edelleen vähäeleisyys. Taide oli myös messukohteissa näkyvillä. Mielestäni enemmän mitä muina vuosina. Jopa niin että  tehosteseinätapetteja näkyi vähemmän. Seinät olivat kokonaisuudessaan maaliseiniä ja taide toi särmän muuhun kokonaisuuteen.

Mutta väriäkään ei ollut unohdettu. Tässä kohteessa makuuhuoneen  tehosteseinätapetti oli pirteä lisä. Ja  kohteessa oli myös  valaistuksen osalta leikkisyyttä.

Samoin tekstiileistä löytyi sävyjä.

Tummat keittiöt jatkavat edelleen suosiotaan.

Tässä keittiössä  oli  kivasti  huomioitu eri rytmityksellä tilan käyttöä.

Kodinhoitohuone ei enää ole pelkistetty toiminnankeskus.  Pienet yksityiskohdat tekevät tilasta kauniin.

Laatoituksien maanläheiset sävyt jatkavat. Vaaleutta haluttaessa saadaan pintaan ilmeikkyyttä marmorikuvioisella  laatoituksella.

Wc tiloissa käytetty myös  muitakin  pinnoitusvaihtoehtoja  laattojen tilalle.

Jälleen ovat messut läpi käyty. Uusia oivalluksia rikkaampana.

Tämän jälkeen onkin hyvä jäädä odottamaan  vuoden  2019 Asuntomessuja jotka  järjestetäänkin  Kouvolassa.  Kouvolan asuntomessualue sijoittuu Pioneeripuistoon. Joihin on aika kirjoittaa  uusiluku. Miljööseen johon vuoden päästä  rakentuvien uusien messukotien  myötä rakentuu monta uutta tarinaa. Avaten miljöön uuteen elämään…

Kesäisin sisustusterveisin

Päivi