2016 hyvin samoihin aikoihin  messualueella oli  kova kuhina messukohteiden kanssa. Jokaisessa kohteessa niin kuin myös  tässä Hartman Kodin messukohde  Salmiakissa. Kohteen osalta oli jo paljon  asioita valmistunut mutta  asioita joita vielä valmisteltiin. Valmistumisen aikataulut  olivat tiukkoja. Jokaisen osa-alueen oli valmistuttava ajoissa. Kaikki valmistui. Kohde oli valmis vastaanottamaan messuvieraansa.

Aika kultaan muistot…  Vuodet vierivät ja nyt kohteessa pidetyssä talonäytöksessä ei messujen tohinasta ollut enää tietoakaan.

Koti oli rauhoittunut elämään omaa tarinaansa.

Niinhän se on että koti muotoutuu kodiksi vasta siihen muuton jälkeen. On kyse messukodista tai ihan uudesta  valmistuneesta kodista. Huonekalut hakevat  ehkä  uusia  paikkoja. Omat näkemykset  oman kodin sisustuksesta muotoutuvat vasta hetken ajanpäästä.

Kotiin tullessa keittiön, ruokailutilan sekä olohuoneen tiloissa musiikki soi soljuvasti. Joka teki tilastaan rauhallisen ja tunnelmallisen. Tila jossa rauhoitutaan seurustelemaan vieraiden kanssa. Kodissa musiikillisuus  näkyi ja uskoisin sen olevan tärkeässä osassa myös arjen keskellä. En tiedä. Kauniisti olivat kuitenkin esillä. Nämä juuri ovat niitä kauniita asioita sisustuksessa että niitä elämän tärkeitä asioita  ei unohdeta. Eikä raivata  pois  oman kodin sisustuksesta. Kaiken ei tarvitse olla uutta. Tuodaan sitä  särmää joka  puhuttelee.

Hienona esimerkkinä myös kodista löytyvä isoisän tekemä kaluste. Annetaan arvoa myös itse tehdylle  kädentaidoille.

Sisustuksentyylisuunnallisestihan  kodista lähdettiin hakemaan klassisen modernia  pienellä skandinaavisuudella höystettynä. Pintojen materiaaleihin haluttiin käyttää maanläheisiä ajattomia sävyjä. Ja kokonaisuudelta käytännöllisyyttä ja modernia kodikkuutta.

Talonäytöksen osalta oli hienoa että kohteessa oli valmis puutarha. Monestihan puutarha on keskeneräine rakentamisen jälkeen. Useasti rakennusvaiheen loppuunsaattaminen on monelle ponnisteluiden vaihe ja  loppujenlopuksi rakentamiseen tulee ähky. Piha jää ensimmäisen vuoden ajaksi kesken. Piha tulee ajatuksiin vasta seuraavana kesä kun on ehditty kerätä voimia seuraaviin ajatuksiin. Monesti on ,ettei pihan laittoon riitä ajatuksia  samassa  yhteydessä rakentamisen kanssa. Sen suunnittelu vie myös aikansa.

Pihassa oli huomioidusti korkeuseroja  joiden vuoksia  pihaa on jakautettu eritoimintoihin. Alemmalla tasolla on pihan sisäänkäynti. Yläpihalle  johti portaat, missä sijaitsi pihan oleskelualue. Löytyy erilaisille toiminnoille tarkoitettuja tiloja. Oli grillauspaikka jossa kesäisenä päivä  voi  grillailla. Terassialuetta jossa auringon otolle  oma mahdollisuutensa. Lasitettua terassi  jossa sateisenpäivän sattuessa voi oleilla. Joka  myös  sijaitsi  keittiönruokailutilan kupeessa. Mahdollistaen jatkeen tilojen  yhteyteen.

Kasvillisuus  koostuin  pääasiassa  havukasveista , perennoista sekä lehtipuista  johon tietysti  vuoden aikojen  mukaan saa lisäystä kukilla tai  lyhdyillä. Piha oli kaunis  ja uskonkin että talonäytöksessä käyneille uusille tai  vanhoille  rakentajille syntyi uusia  ideoita  niiden omien  pihojen  suunnitteluun.  Ainakin uskoisin näin :) koska  uusia ideoita  syntyi myös  itselleni. Vaikka en varsinaisesti ole  viherpeukalo mutta nautin puutarhanlaitosta.

Ja olihan luonnonläheisyys ja  lähiympäristön liikuntareitistöt perhelle tärkeitä lähtökohtia. Tässä ne kyllä toteutuvat.

Nautinnollista sunnuntai päivää blogin lukijat . Nautitaan  kauniista  kesäisistä pihoista ja kauniista sisustuksista :)

Sisustusterveisin   Päivi