Leenan juttusarjan osa 2

Muutama vuosi sitten tulevien Seinäjoen asuntomessujen ympärillä alkoi käydä kuhina. Koska tontit tulevat hakuun? Montako tonttia alueella on? Millä perusteella ne jaetaan? Ketähän tulevat rakentajaperheet ovat? Meidän perheelle tärkeimmän kysymyksen esitti HP: rakennetaanko yhteinen paritalo? Siis yhteinen paritalo asuntomessuille!? Ihanko tosi? Olimme Juhan kanssa kyllä useasti puhuneet messurakentamisesta ja heitelleet ilmoille ajatusta tontin hakemista, mutta jotenkin emme nähneet itseämme omakotiasujina. Ajatus paritalosta kuitenkin viehätti.

Usein sanotaan, että ennen suurta päätöstä kannattaa nukkua yön yli. No, me valvoimme yön yli mutta aamuun mennessä päätös oli tehty. Tietenkin olisimme mukana yhteisprojektissa! Siitä alkoi pitkä ja vaiheikas matka takaisin naapureiksi ja pruukinrantalaisiksi.

Ajatuksia messurakentamisesta

Itse rakentaminen ei meitä varsinaisesti mietityttänyt, sillä kokemusta siitä oli jo kertynyt. Alusta asti oli selvää, että projekti tulisi nojaamaan Juhan vahvaan tietämykseen. Yksi asia kuitenkin olisi eri tavalla verrattuna aikaisempiin projekteihin: nyt tehtäisiin vihdoinkin se oma, pitkäaikainen koti. Se on oikeastaan se jännittävin asia edelleen!

Projektin alussa messut tuntuivat vielä jotenkin kovin kaukaiselta ajatukselta. Päivä päivältä kuitenkin lähestyy se hetki, että messuportit aukeavat ja kuukauden aikana kodissamme käy yli 100000 vierasta. Tuntuu uskomattoman hienolta olla mukana näin suuressa tapahtumassa!  Yksi messurakentamisen parhaista puolista on se, että kaikki pitää tehdä valmiiksi asti. Se viimeinenkin lista täytyy olla paikoillaan ja myös pihat pitää olla valmiina. Pruukinranta kokonaisuudessaan tulee olemaan erityislaatuinen asuinympäristö.

Olemme ahkeria messukävijöitä. Itselleni on aina suurella mielenkiinnolla lukenut jokaisen kohteen rakentajaperheen esittelyn. Se jotenkin antaa ihan erilaisen näkökulman messukohteelle, kun tietää millainen perhe taloon muuttaa. Nyt me saamme kertoa messuvieraille perheemme ja talomme tarinan!

Eilen tapahtunutta

Vietimme jälleen koko perheen voimin ulkoilupäivän tontin siivouksen ja roskien kuskauksen parissa, mutta mukavaa hommaa sekin kauniissa talvisäässä. Seinäjoen kaupunki ja Lakeuden Etappi ovat järjestäneet jätepisteen messualueelle. Siivousurakkaa helpottaa valtavasti, kun ei tarvitse miettiä jäteaseman aukioloaikoja. Onneksi tytöllämme on hyvät unenlahjat, joten raksavaunuissakin pitkät päiväunet maistuvat. Lisäksi alueella on rakentajille tarkoitettu yhteinen taukotila, jossa on helppo käydä myös vauvan kanssa.

-Leena

hartman koti ankkuri alkoi