Esittelimme muuttovalmiin 2-kerroksisen pientalon Tampereen Vehmaisissa, ihan Kaukajärven välittömässä yhteydessä. Tämä on ihastuttava uusi pientaloalue, jossa lapsiperheet kohtaavat toisensa hyvien palveluiden ja kauniin luonnon ympäröimänä. Olemme vain 6km päässä Tampereen keskustasta loistavien kulkuyhteyksien varrella.

Uudet kodit valmistuvat toinen toisensa jälkeen ja nyt on Hartman Kotimme vuoro. Koti on suunniteltu ja toteutettu lapsiperheen arkea mukailevaksi päättyvän kadun varteen.  Kodissa on kiinnitetty huomioita pieniin yksityiskohtiin ja haettu puhdaslinjaista, modernia ja urbaanin kodin ilmettä.

Ensivaikutelman antaa alakerran lattian yhtenäinen laatoitus 30 x 60cm laatalla.  Antrasiitin värinen tumma laatta 1/3 ladonnalla antaa rytmikkyyttä ja tuo eloisuutta muuten tummaan ilmeeseen. Kodin seinien yleissävyksi on valittu Tikkurilan Paperi, F497. Paperin sävy on hyvin puhdas valkoinen ja luo erinomaisen kontrastin tumman lattian ja keittiön kalusteiden kanssa.  Uuniseppien takka on harkitusti valittu valkoiseksi ja edustaa ylväänä olohuoneessa.

  

Puustellin keittiössä yhdistyy sama kontrasti. Keittiön alakaapit ovat valkoiset, mutta taso ja seinäkaapit ovat tummat ja maskuliiniset. Musta pesuallas sopii kodin henkeen suorakulmaisen pöytähanan kanssa.  Keittiön välitila on toteutettu mattavalkoisella 10 x 30 laatalla ja viimeistelty kulmikkaalla laattalistalla.  Keittiön ilme on hyvin hienostunut ja kutsuu varmasti perheen isot,  niin kuin pienetkin kokit loihtimaan herkullisia ateriota.

Alakerran saunatiloissa ja pesuhuoneessa ei ole säästetty neliöissä. Tila on avara ja tyylikäs. Lauteille mahtuu useampikin saunoja. Pesuhuone ja sauna ovat erotettu toisistaan tummalla savulasilla ja esteettisen ilmeen täydentää Supi Arctic:in saunasuojalla sävytetyt paneelit.

 

Pesutilojen ja muidenkin kosteiden tilojen lattialaataksi on valittu saman laattasarjan 10×10 laatta. Se on yhtenäinen talon kaikissa tiloissa ja pitää kiinni tyylikkäästä tunnelmasta. Pesutilojen ja wc:n seinät on laatoitettu mattavalkoisella 25 x 55 laatalla. Ei tehosteseiniä, nyt yksinkertainen on kaunista.

Näyttävät Tähtiportaan portaat tekevät säväyksen led-valaistuksella ja askelmat ovat petsattu kauniin vaalealla kelonharmaalla sävyllä.

Yläkerrassa kodin ilme muuttuu hyvin valoisaksi ja avaraksi isojen ikkunoiden tuodessa valoa joka suunnalta. Paperinvalkoinen sävy seinillä on hyvin puhdas ja korostaa uuden kodin tunnetta. Lattiaksi valittu Cottagen Stirling Oak laminaatti on lämmin vaalea. Neljä makuuhuonetta ja aula antaa perheelle avarat tilat omaan rauhaan ja oleskeluun. Vanhempien makuuhuoneessa on kodin ainut tehosteseinä, sävytettynä Tikkurilan S487 sävyyn.

    

Koti on idyllinen lapsiperheen koti. Ryhdikäs ja moderni, mutta samalla antaa lämpimän henkäyksen puutalomaista kaupunkimiljöötä kaikella kodikkuudellaan.

Toivotamme onnea uuden Hartman Kodin asukkaillemme ja toivomme, että talonäytöksemme vieraat saivat kipinän rakentamiseen ja tutustumaan Hartman Kodin monipuolisiin talopaketteihin.

-Sari-