Heinäkuun helteinen auringonpaiste ja kauniit viljapellot toivottivat minut tervetulleeksi uuden Hartman Kodin vieraaksi. En voinut olla kun ihailematta maaseudun rauhaa ja sitä pihaidylliä kuinka perheen sisaret ovat rakentaneet omat Hartman Kodit vastakkain metsän laitaan, vanhempien tilan kupeeseen. Pihassa on tilaa temmeltää ja kaksi pientä tytärtä saavat huoletta leikkiä leikkejään isossa pihapiirissä.

 

   

 

Rakentajaperhe vaikuttaakin erittäin tyytyväiseltä.  Havaitsin pienen pilkkeen silmäkulmassa ja ymmärsin nopeasti, ettei rakentamiseen olla vielä väsytty. Tämä on ollut enemmänkin antoisa ja palkitseva taival koko perheelle.  Vanha koti piti myydä alta pois ja välillä perheen piti muuttaa ahtaampaan kerrostaloasuntoon odottamaan kodin valmistumista. Kaikesta järjestelyistä on kuitenkin selviydytty hienosti ja nyt voi arvostaa oman kodin tarjoamaa yksityisyyttä, tilaa, rauhaa ja perheen yhteistä aikaa arjen keskellä.

Astun sisälle tähän vastamaalattuun keltaiseen taloon. Koti on asiakkaan oma suunnittelema malli 1-kerroksessa, jossa on loistavat tilaratkaisut neljän hengen perheelle.  Pienet tytöt ovat halunneet jakaa yhteisen makuuhuoneen ja hyödyntää toisen lastenhuoneen ns. leikkihuoneeksi. Kun aika koittaa, tytöt saavat omat huoneet käyttöön jos niin toivovat.  Lastenhuoneen tehostetapeteiksi oli valittu Origin Hide and Seek mallistosta kiiltävä tähtikuvio ja hempeet kuplat. Muut seinät maalattiin Tikkurilan Valkoisella.

Eteisestä avautuu näkymä olohuoneeseen ja keittiöön. Ensi vaikutelman herättää lattiamateriaaliksi valittu laminaatti Cottage Harbour Oak Grey. Siinä on kaunis ruskeanharmaa puukuvio, joka on kuin tehty tänne maaseudulle ja näiden kauniiden räsymattojen kaveriksi. Olohuoneen tv:n takaa löytyy hyvin tumma tehosteseinä. Tähän valittiin rohkeasti Tikkurilan värikartasta Y500 (Takorauta). Tumma seinä yhdistyy keittiön tummanharmaisiin kaapinoviin ja Uuniseppien tummanharmaaksi laatoitettuun takkaan.  Paras kontrasti tehosteseinälle on kuitenkin kaukana vastapäätä olevan päämakuuhuoneen taustaseinä. Valkoisten ruutulasiovien takaa häämöttää vanhempien makuuhuone, jonne haluttiin jotain rauhallista ja luonnonläheistä. Onnistuimme siinä täydellisesti valitsemalla mustavalkoisen metsäkuvan W+G mallistosta, Avalon 00115.. Kuva sopii kaikkiin vuodenaikoihin ja sävyt toimivat erinomaisesti Takoraudan kanssa.

 

  

Kodin keittiö oli oma valitsema. Lapsiperheen arkea helpottaa riittävä väljyys, runsas laskutila, korotettu tiskikone ja käytännölliset laatikostot. Keittiön välittömässä yhteydessä on perheen ns. arkieteinen, eli kodinhoitohuone. Kodinhoitohuoneesta jatkuu tilat pesuhuoneeseen ja saunaan. Saunan lasiovet olivatkin vasta asennettu, joten ensimmäiset löylyt saadaan nauttia vasta lähipäivinä.

Pesuhuoneessa oli valittu Gennium Graphite tummanharmaat laatat tehosteseinälle.  Lattia kosteissa tiloissa Pukkilan 10 x 10 Hieta Dark Grey tummalla Antracite-saumalaastilla.

Kodista avautuu kaunis maalaismaisema ja viljapellot moneen suuntaan. Ulkotyöt ovat vielä kesken, mutta pihapiirin rajat ja suunnitelmat oli jo helposti luettavissa. Terassinteko vielä odottaa, mutta pian on olohuoneestakaan vain askel upean luonnon keskelle.

Herkuttelimme vielä jätskit yhdessä ja iloitsimme yhteisen sisustussuunnitelman onnistumista!

-Sari-