Talvi näyttää nyt synkimmän puolensa, kun pihat ja puutarhat ovat liukkaat ja tumman jään peitossa. Onneksi ovat muistot ja kuvat muistuttamassa viime kesän asuntomessuilta Seinäjoelta. Messukohteen 30 Hartman Koti Ruudun puutarhan suunnittelusta vastasi Niina Niinistö/Ellenin kodit ja puutarhat

logo-sloganilla

hartmankoti_elleninpuutarha-2

hartmankoti_elleninpuutarha-4

Hartman Koti Ruudun puutarhassa huokuu toiminnallisuus ja käytännöllisyys. Piha sai ihailua jo messualueella järjestetyillä lehdistön ennakkoretkillä. Nurmikko jo vihersi, vaikka elettiin messukesän edeltävää marraskuuta. Onnistunut piha syntyykin yhdessä varsinaisen rakennusprojektin kanssa.

[Lehdistön ennakkoretkipäivä Seinäjoen Asuntomessuille]

[Messukohteen pihasaunaan viherkatto]

[Hartman Koti Ruutu väreissä]

Pihasuunnittelu kannattaa aloittaa ajoissa

Pihan vahvuudet ja heikkoudet tulee tiedostaa ja huomioida. Rakentamistakin helpottaa tieto siitä, millainen puutarha tulee olemaan istutuksineen ja kulkuväylineen. Valmiiksi pohjustetut terassit, istutukset, piharakennukset ja pihapolut helpottavat tulevaa rakentamista. Joskus tontin pieni koko estää enää jälkikäteen kaivinkoneen tontille pääsyn, siksi jo perustuksia kaivaessa olisi hyvä tietää pihagrillin paikka. Pihasuunnittelua ei kannata jättää viimeiseksi.

hartmankoti_elleninpuutarha-10

hartmankoti_elleninpuutarha-11

Hartman Kodilta saat myös pihasuunnittelun

Ellenin kodit ja puutarhat on yhteistyössä Hartman Kodin kanssa myös tulevana kesänä. Yhteistyössä suunnittelukokonaisuus takaa parhaan lopputuloksen. Onnistuneen pihasuunnittelun lähtökohtana on, että koti ja kotipiha sopivat yhteen. Huomioon on otettava aina huoneiden suunnat, niiden näkymät, ilmansuunnat ja  tietenkin myös tieto asukkaiden toiveista ja asumistottumuksista. Kaikki kohteet ovat aina uniikkeja asukkaidensa näköisiä. Niinan pihasuunnitelmissa on aina suunniteltu koko tontti. Kun ajoissa on liikkeellä, voi talon sijoittelu tontillakin ratketa puutarhan kannalta parhainpäin.

hartmankoti_elleninpuutarha-7

hartmankoti_elleninpuutarha-1

Puutarha on onnistuessaan olohuoneen jatke…

hartmankoti_elleninpuutarha-3