Hartman Koti HEHKU on viimeistelyä vaille valmis NOKIAn rauhaisalla maaseudulla. Ensimmäisen kerran vierailin työmaalla tammikuun pakkasten aikana. Rakentajaperhe on valinnut ns ”viittä vaille valmiin” talopaketin, jossa rakentajat itse tekevät sisätyöt oman aikataulunsa mukaisesti.

Nyt puoli vuotta myöhemmin voin vain ihailla ammattimaista kädenjälkeä ja omistautumista oman kodin rakentamiselle. Talkoita on pidetty ja ystävät ja perhe ovat olleet molemmin puolin aktiivisesti mukana auttamassa.

Tämä kohde on itselleni hyvin tärkeä ja mieleen jäävä.  Uutena suunnittelijana tämä oli juuri se ensimmäinen Hartman Koti, johon sain laatia sisustusvärisuunnitelman alusta loppuun. Tavattiin monenlaisilla kokoonpanoilla ja pohdittiin laattamateriaaleja, saumojen sävyjä, värikarttoja ja lukuisia tapettikirjoja. Tapasimme myös Tampereen ASTA-messuilla, jossa vierailimme mm. Tähtiportaan pisteellä valitsemassa portaiden askelmien ja kaiteiden sävyt.

Koti oli ihana suunnitella kun meillä oli valmiit raamit kauniille arkkitehtuurille. HEHKUn korkea tila, suuret ikkunat, yläkerran aula, 4 makuuhuonetta, isot pesutilat & KHH. Lisäksi perheen koirille ja kasvatukseen on suunniteltu erillinen koirahuone.

Kaikki yksityiskohdat on hyvin harkittuja ja käyty yhdessä läpi.  Jälleennäkemisestämme tuli vieläkin ikimuistoisempi kun sain tietää, että kodin valmistuessa perheeseen syntyy syksyllä myös vauva, joka kruunaa varmasti tämän nuoren perheen onnen.

Vilkaistaanpa sisälle:

Alakerrassa on asiakkaan itse hankkima 60x60cm laattalattia. Seinien yleissävyksi on valittu Tikkurilan Valkoinen maalisävy, mutta taustaseinä takan taustalla ja korkeassa tilassa maalattiin hillityn harmaaksi Tikkurilan ProGrey kartan sävyllä #1944. Harmaa taustaväri korostaa valkoisia listoituksia ja tuo enemmän ryhtiä kodin kokonaisilmeeseen. Kattopaneelit ovat Malerin SMART-valkoiset.

Alakerran ensivaikutelman antaa tyylikäs Uuniseppien valkoinen takka/leivinuuni harmaalla laattaverhoilulla. Puustellin keittiökalusteissa on yhdistelty tumman harmaata ja valkoista. Isot laatikostot helpottavat säilytystä ja ruokapöydän puolelle on valittu huurrelasiovet tarjoiluastioiden säilytykseen.

Ruokapöydälle on luotu paikka tilavassa erkkerissä isojen ikkunoiden ympäröimänä. Tila avautuu korkean olohuoneen puolelle. Kodista löytyy runsaasti tilaa arkeen, sekä juhlaan.

Alakerran sisäänkäynnin vierestä löytyy KHH ja koirien huone. Huone toimi vielä väliaikaisena varastotilana, joten en päässyt vielä kuvaamaan näitä veijareita. Koirille on suunniteltu aidattu alue takapihalle ja kaksi vastakkaista ulko-ovea lisää arjen toiminnallisuutta.

Alakerrasta löytyy myös erillinen MH/työhuone vaatehuoneella ja varastotila portaiden alta. Sauna ja pesutilat olivat vielä keskeneräiset ja työnalla.

Yläkerrassa sijaitsee tilava aula ja kolme makuuhuonetta. Lattiamateriaaliksi on valittu vaalea laminaatti Cottage Strirling Oak Weis (poistunut mallistosta kevät 2018).

Päämakuuhuoneen yhteyteen rakentuu vaatehuone ja luksusta arkeen antaa iso parveke. Tehosteseinälle sängyn päädyn taakse on valittu ruskea Origin Ouverture tapetti.

Yläkerran wc:ssä toistuu myös hillityt ruskean sävyt jotka jatkuu edelleen portaisiin ja lasikaiteeseen.

Vauvan tulevassa huoneessa harkitaan vielä tapetteja ja seinäkoristelua, mutta kolmas makuuhuone on tapetoitu Chatillionin hennon turkoosilla tapetilla. Tästä tapetista oli haaste saada väriä korostumaan valokuvissa, mutta se toi kivan puhtauden ja raikkaan tuulahduksen koko huoneeseen.

Olin hyvin liikuttunut ja iloinen, että materiaalivalinnat onnistuivat ja kotimme tulevat asukkaat ovat tyytyväisiä. Tapaamme mahdollisesti vielä syksyllä,  mutta jo tässä vaiheessa on ilo toivottaa onnea uuteen Hartman Kotiin.

Yksi unelmakoti lisätty jälleen kartalle!

Mukavaa kesää kaikille rakentamisen ystäville.

-Sari Potter-