Kaunis aurinkoinen pakkaspäivä sai talonrakentajat ja omasta kodista haaveilevat liikenteeseen sankoin joukoin. Esittelimme kaksi pian valmistuvaa Hartman Kodin muuttovalmista kotia Pirkanmaalla.  Molemmissa kohteissa, Kangasalla ja Nokialla oli loistavat pohjaratkaisut 1-tasomallin kodille.

 

KANGASALA, huoneistoala 139m2

HALKO talomalliin pohjautuva muunnelma ihastuttaa vierailijoita avaralla keittiö & olohuone yhdistelmällä. Suurista ikkunoista avautuu näkymä tilavalle terassille ja auringon valo tulvii sisään varjostaen kaunista arkkitehtuuria.

Kodissa on neljä makuuhuonetta ja yksi työhuone. L-mallisessa pohjassa on hyödynnetty oma ”siipi” vanhemmille yhdistäen makuuhuoneen, vaatehuoneen ja työhuoneen, sekä KHH ja sauna- ja pesutilat. Lastenhuoneet ovat välittömässä yhteydessä perheen olohuoneeseen ja tyylikkääseen Puustelli-keittiöön, jossa iso saareke kutsuu niin perheen pienimmät ja kuin isoimmatkin yhteiseen ruuanlaittoon, aamupalatuokioihin ja askarteluhetkiin.

Tunnelma on hyvin ilmava, raikas, vaalea ja skandinaavinen. Kaikki värit ja materiaalit on valittu Hartman Kodin sisustuspaketista. Valaisinsuunnitelma on tehty huolella ja tyylikkäästi ja se antaa monenlaisia vaihtoehtoja tunnelman luomiseen. Kodissa on paljon avaruutta ja yllättääkin, että tämä neljän makuuhuoneen + työhuone on saatu mahtumaan 139m2 tiloihin.

Kodin yleissävy on Tikkurilan Valkoinen ja lattiaksi on valittu ADVANCE Oak White laminaatti. Laatoituksissa on käytetty valkoisen ja harmaan eri sävyjä, jotka sopivat hyvin suomalaisiin koteihin. Puustellin wc- ja kodinhoitohuoneen kalusteet sointuvat hyvin yhteen laattavalintojen kanssa ja värejä voi aina lisätä tekstiilein ja sisutustuottein.

Lastenhuoneita on kolme. Ensimmäisessä tehosteseinän sävyksi valittiin TIKKURILAn Graniitti, hyvin miellyttävä keskiharmaa sävy. Muissa lastenhuoneissa tehosteseinät tapetoitiin Everybody Bonjour-mallistosta, TAPETIT.fi.

Vanhempien makuuhuoneeseen ja työhuoneeseen valittiin tehostetapetiksi MARICKENin hillitty mustavalkoruutuinen tapetti ROBIN. Sama tapetti toimii tehosteseinänä makuuhuoneessa, sekä työhuoneen puolella, jolloin se yhdistää kokonaisuutta.  Arjen luksusta ja käytännöllisyyttä lisäävät keittiön välittömässä yhteydessä oleva kodinhoitohuone, sekä sauna- ja pesutilat ja erillinen WC.

Myönnän, että olen hyvin ihastunut tämän kodin tehokkaisiin neliöihin.  Mietiskelin hiljaa ihastellen kuinka tämä lapsiperhe pääsee pian muuttamaan ja sisustamaan uuden kotinsa jouluisaksi takkatulen lämmöstä nauttien.

Hartman Kodin väki toivottaa uusille asukkaille onnea uuteen Hartman Kotiin!!!

 

NOKIA, huoneistoala 119m2

Nokian Harjuniityn nopeasti kasvavalla asuinalueella, RIIHI-talomalliin pohjautuva muuttovalmis koti herätti suurta ihastusta. Paikalla oli paljon jo alueella asuvia ja rakentamista harkitsevia asiakkaita. Talo on ulkoapäin uljas musta, johon on yhdistetty kaunis Tikkurilan HEINÄ sävy. Talo on viimeistelyä vaille valmis ja uusi perhe valmistautuu myös pian muuttoon ja viettämään joulua uudessa kodissaan.

Sisääntulo on hyvin kaunis. Pukkilan ylelliset Europe White 30x60cm laatat tekevät ensivaikutelman eteisessä, jossa on erillinen vaatehuone tai säilytystila esim. lastenvaunuille. Eteisestä avautuu iso 3m korkeuteen korotettu olohuone, jossa kolme suurta ikkunaa häikäisee upealla auringonlaskulla. Olohuoneen perällä koreilee kaunis Puustellin keittiö, jossa on yhdistetty harmonisesti valkoista, tammea ja mustaa. Saareke on muutettu niemekkeeksi ja upea tammitaso luo arvokkuutta ja edustaa tyyliltään juuri tätä hetkeä.

Olohuoneen perällä yksi makuuhuoneista on muutettu perheen mediahuoneeksi. Huonekorkeus korostuu entisestään kun huoneen kaikki seinät ovat maalattu Tikkurilan Y500 Takorauta sävyllä.  Kaksoisovet lisäävät arvokkuutta tilaan ja tekevät tästä huoneesta hyvin kutsuvan ja vähintäänkin mielenkiintoisen.

Lastenhuoneet ovat välittömässä yhteydessä olohuoneeseen. Huoneissa on asiakkaan omat vaatekaapit ja säilytysratkaisut. Tehosteseiniksi perheen pojille on valittu lähes identtiset tapetit omiin huoneisiin TAPETIT.FI Hide and Seek-mallistosta.

KHH yhdistyy tyyliltään keittiön materiaalivalintoihin. Upeat tammi-valkoiset Puustellin kalusteet ihastuttavat ja käytännöllisyys ja luksus kohtaavat jälleen. Uskon, että tämä perhe osaa arvostaa kodin toiminnallisuutta hyvän pohjaratkaisun vuoksi.

Saunassa ja pesutiloissa on rohkeasti valittu mustaa paneelia ja mustaa tehostelaattaa. Arvokkuus ja ryhdikäs ilme on tämän kodin punainen lanka. Kuulen usean vierailijan sanovat ”voisin muuttaa tänne” ja en voi muuta kun hymyillä ja todeta ”minä myös”. Tämä koti on helmi!

Vielä keskeneräiset pihatyöt eivät anna selkeää kokonaiskuvaa talon ulkopuolen ilmeestä. Työn alla oleva suuri terassi antaa kyllä ripauksen mielikuvaa rennoista illan vietoista ja kesäauringosta. Tässä vaiheessa odottelemme kuitenkin vielä lunta maahan, joten jäämme odottelemaan että uusi perhe pääsee asettumaan kodiksi ja toivottelemme oikein paljon onnea uuteen kauniiseen Hartman Kotiin!!!

 

Sari