Leenan juttusarjan osa 3

Kun uutta taloa ryhdytään suunnittelemaan, on kaksi asiaa ensimmäisenä mielessä: mihin ja miten. Meidän tapauksessa tontti oli jo tiedossa, mutta talotehtaan valinta oli tehtävä. Hartman Koti ei valikoitunut ihan sattumalta.

Ensimmäisen kerran olimme tekemisissä Hartman Kodin kanssa keväällä 2008, kun aloimme haaveilemaan ensimmäisestä yhteisomisteisesta kodista. Kertunlaaksossa oli rakenteilla Hartman Kodin rivitaloyhtiö, jonka kolmio vastasi silloisia tarpeitamme. Hauskaa kyllä, rivaria rakensi nykyinen mestarimme Arto Prusti. Olin muuten tosi innoissani kun pääsimme itse valitsemaan pintamateriaalit ensimmäistä kertaa. Sittemmin niitä onkin valittu melko moneen kohteeseen.

Seuraavan kerran olimme Hartman Kodin kanssa yhteistyössä 2012, kun suunnitelmissa oli rakentaa kolmas omakotitalo myyntiin. Talomalliksi valikoitui Hartman Kodin Citytundra 153 toimivan ja avaran pohjaratkaisunsa perusteella. Talo valmistui Ilmajoen Ahonkylään loppukesällä 2013. Pitkän harkinnan jälkeen päätimme myydä silloisen asuntomme ja muuttaa Ahonkylään joksikin aikaa.  Tuona aikana opimme, että meidän kodin ei ole pakko olla omakotitalo, emme tarvitse neljää makuuhuonetta emmekä 2000 neliön tonttia ja haluamme asua lähellä Seinäjoen keskustaa.

hartman koti ahonkylässä

Seuraava projekti, paritalo Karhuvuoreen, alkoi kesällä 2014. Päädyimme jälleen Hartman Kodin talopakettiin. Paritalon piirustukset teki Hartman Kodin talosuunnittelija Nina Kuusisto toiveidemme pohjalta. Toinen puoli myytiin jo perustusvaiheessa ja se valmistui jouluksi 2014. Toinen puoli, jossa itse asumme asuntomessujen päättymiseen saakka, valmistui kesäkuussa 2015.

Messutalon toimittajaksi Hartman Koti

Elokuussa tulemme muuttamaan neljännen kerran Hartman Kotiin. Tämä on oikeastaan Hartman Kodin arkkitehti Hannu Hakalan ansiota.

Kun rupesimme miettimään HP:n kanssa messutalon mahdollisia talotoimittajia, olimme luonnollisesti yhteydessä Seinäjoella toimivaan Hartman Kotiin. Kerroimme toiveemme tarvittavista tiloista ja muuten annoimme vapaat kädet suunnitelman suhteen. Kun ensimmäisen kerran näimme kuvat tulevasta paritalosta, oli päätös kutakuinkin samalla hetkellä varma. Hakalan Hannun kynästä oli piirtynyt paperille jotakin uskomattoman upeaa!

Hartman Koti Ankkurissa yhdistyvät toimiva pohjaratkaisu, näyttävä julkisivu sekä kerrassaan nerokas paritalon massoittelu.

Erityisesti alakerran osalta pohjaratkaisua hiottiin vielä muutamaankin otteeseen yhdessä Hannun kanssa, mutta lopputulos muotoutui toimivaksi.  Jonkin verran jouduimme antamaan myöten toiveistamme, sillä paritalotontilla oli rakennusoikeutta aika rajallisesti. Kaikista edeltävistä kodeista ja myyntikohteista on jäänyt joitain ideoita takataskuun, joten hyvä suunnittelutyö pääseekin nyt näyttelemään pääroolia kodissamme.

-Leena

3. kuva havainne Ankkuri