Kuva 6

Leenan juttusarjan osa 6

Pruukinrannan messualue rupeaa nousemaan kukoistukseensa. Talojen julkisivut ja puutarhat valmistuvat yksi kerrallaan. Myös Hartman Koti Ankkuri on saanut lopullisen värinsä. Rakennustapaohjeen määrittämä keltainen väri näkyy talon paneeliverhouksessa. Ankkurin molemmat terassit lasituksineen ovat valmiina, piha-alueen kivetys on valmis ja kuntta on asennettu takapihalle. Kaupunki rakentaa viheralueilta, asfalttikoneet jylläävät ja alueelta rupeaa löytymään hauskoja yksityiskohtia, kuten kuvassa näkyvät persoonalliset pihatuolit. Nyt ette kuitenkaan pääse puutarhakierrokselle, vaan kurkistetaan, mitä Ankkuri A:n julkisivu kätkee taakseen.

Alkuperäiseen suunnitelmaan hiottiin muutoksia yhdessä arkkitehti Hannu Hakalan kanssa. Erityisesti alakerran pohjaratkaisuun tehtiin muutoksia lisäämään arjen sujuvuutta. Huoneistoala talon puolella on 134m2 ja saunarakennuksessa 30m2. Ihan riittävästi meidän tarpeisiin.

14Aa

14Ay

Pääsisäänkäynnissä tulijaa tervehtii avara eteinen. Tukkoinen ja pimeä eteinen ei antaisi edustavaa ensivaikutelmaa vieraille. Eteisessä on riittävästi tilaa kun tulee kotiin vaikkapa matkalaukkujen kanssa tai jos kyläilemään tulee suurempi vierasjoukko. Lisäksi autokatoksesta on arkisisäänkäynti, jossa on työvaatteille omat säilytystilansa. Ja jos työhousut makaa lattialla eikä kaapissa, niin arkieteisen oven voi vetää kiinni.

Olohuoneen korotettu katto ja korkeat ikkunat tuovat avaruutta koko asuntoon. Takkaseinä toimii tilanjakajana keittiön suuntaan. Lisäksi olohuoneesta nousee portaat yläkertaan. Alkuperäisessä suunnitelmassa keittiö, ruokailutila ja portaikko olivat kaikki samalla seinustalla, mutta koska halusin suuren keittiön ja ruokailutilan, piti portaikko sijoittaa johonkin muualle. Täytyy myöntää, että muutos on osoittautunut erittäin onnistuneeksi! Olohuoneeseen jää kuitenkin vielä hyvin tilaa sohvaryhmälle, ja muita toimintoja emme olohuoneeseen tarvinneetkaan.

Kuva 6.1

Keittiössä on toivomani saareke sekä runsaasti säilytystilaa. Koneseinällä on uuni ja mikro sekä integroidut kylmiöt. Myös astianpesukoneet on integroitu. Niin, koneet. Kolmen hengen suurperhehän tarvitsee ehdottomasti kaksi astianpesukonetta!

Kuva 6.2

Kuva 6.3

Ruokailutila on omassa rauhassaan ja sinne mahtuu toivomani kahdeksan hengen pöytä. Ruokailutilan kruunaa suuri ikkuna.

Kodinhoitohuoneessa toteutui yksi pitkäaikainen haaveeni, eli erillinen pyykinkäsittelyhuone. Tilassa on kaikki tarvittava; toisella seinustalla on pitkä taso pyykin viikkaamiseen, tason alla pyykkikorit sekä koneet ja toiselle seinustalle mahtuu pyykkinarut. Lisäksi kodinhoitohuoneessa on suihkutila, joka toimii myös kurapisteenä. Tarvittaessa molemmat tilat voi piilottaa liukuovien taakse.

Yläkerta on rauhoitettu nukkumiselle ja työskentelylle. Työhuoneen ikkunasta ja suurelta parvekkeelta aukeaa takapihan kaunis metsämaisema. Alunperin huone oli suunniteltu päämakuuhuoneeksi, mutta kaunis luonto toimii parempana inspiraationlähteenä suunnittelutyölle kuin nukkumiselle. Yläkerran kylpyhuoneessa on kaksi allasta helpottamassa arkiaamuja.

Kuva 6.4

Ruokailutilasta on kulku katetulle ja lasitetulle terassille. Terassin parhaimmistoa ovat lattialämmitys, takka ja ulkoporeallas. Terassin kautta pääsee erilliseen saunarakennukseen, joka oli Juhan toivelistalla ykkösenä. Kylpytiloissa on kaksi suihkua sijoitettuna niin, että saunasta ei ole näköyhteyttä suihkutilaan. Saunanrakennuksen oleskelutilasta ei haluttu pientä pukuhuonetta, vaan riittävän iso tila perheen ja ystävien oleskeluun. Viihtyvyyden takaavat videotykki ja valkokangas, laadukas äänentoistojärjestelmä sekä tietenkin jääkaappi janojuomille.

Messujen alkuun on nyt tasan neljä viikkoa. Tulevina viikkoina on luvassa sisustuksen viimeistelyä, terassialueiden kalustusta sekä puutarhatöitä.  Viimeisenä mainittu ei ole meidän vahvinta osaamisaluettamme, mutta tekemällä oppii, eikös?

-Leena