Seinäjoen Asuntomessut 2016

Edellisessä tekstissäni epäilin, että tulevat viikot saattaisivat olla aika kiireisiä. Ja toden totta, oikeassa olin! Tietokoneen ääreen ei ole kyllä ehtinyt istahtaa missään välissä. Päivät työmaalla ovat venyneet pitkiksi, ja niin vappu kuin äitienpäiväkin juhlittiin raksalla. Mutta nyt kerron teille, mitä Ankkurin rauhaan kuuluu.

Viime viikolla tiistaina päivä oli lehdistön ennakkoretkipäivä. Alueella kiersi noin 100 toimittajaa. Valitettavasti Ankkuri ei antanut vielä ihan parastaan, sillä tuossa vaiheessa vasta odottelimme matto-, tekstiiili- ja huonekalutoimituksia. Harmillisen keskeneräistä siis oli, mutta onneksi alueella on paljon valmiitakin kohteita, joten toimittajilla ei varmastikaan ollut turha reissu Seinäjoelle.

Perjantaina oli sitten se itselleni tähän mennessä jännittävin päivä, kun Ankkurin molemmissa päädyissä oli Deko-lehden virallisen messuluettelon kuvaukset. Jokaisessa kohteessa tuli olla olohuone, keittiö, kylpytilat ja yksi vapaavalintainen huone sisustettuna ja kuvauskunnossa. Paritalokohteessa se siis tarkoittaa kahdeksaa tilaa.

hartman koti ankkuri livingroom

Vapun jälkeen aloitimme siivouksen ja tyhjäyksen sillä ajatuksella, että kaikki kuvattavat tilat oli oikeasti siivottu lattiasta kattoon, koska en halunnut levittää uusia mattoja ja huonekaluja pölyisiin tiloihin. Ihanasti asuntojen ilma raikastui siivouksen edetessä ja voi miten kauniita lattiapintoja suojapahvien alta paljastuikaan! Aikamoinen huiske kyllä kävikin pari viikkoa. Olin innoissani, kun tavaratoimituksia tuli tontille ja pääsin näkemään kaikki tilaamani tuotteet! Sormet syyhyten ja hymy kasvoilla levittelin mattoja, pyörittelin sisustustavaroita, petasin sänkyjä, tein kattauksia ja hypistelin sisustustyynyjä.

Mutta missä huonekalut?

Inhimillisten informaatiokatkosten summana meidän koko huonekalukuorma oli jäänyt tehtaalle. Muutaman puhelinsoiton jälkeen asia kuitenkin selvisi ja huonekalut olivat perillä torstaina illansuussa. Onneksi apunani oli monta käsiparia, joten kaikki oli kuin olikin valmista seuraavana aamuna ja rakennustyömaasta oli kuoriutunut kaksi kotia! Tai melkein. Totuuden nimissä kerrottakoon, että muissa huoneissa olikin sitten suloinen sekasotku mattokasoja, listapaketteja, pahvilaatikoittain sisustustekstiilejä, rakennustavaraa, huonekaluja kuljetusmuoveissaan ja muuta sekalaista tavaraa. Mutta pääasia, että neljä tilaa molemmissa päädyissä oli valmiina kuvattavaksi.

Heti iltapäivällä kuvauksien jälkeen käärin matot rullalle, nostelin sisustustavarat kaappiin ja peittelin huonekalut muoveilla. Asunnoissa on vielä jonkin verran viimeistelytöitä tehtävänä, joten parempi suojata uudet tavarat pölyltä. Muutaman viikon päästä ne saa onneksi lopullisesti kaivaa suojamuoveistaan. Silloin tontilla pyörii taas kuvaajia, kun esimerkiksi Hartman Koti kuvaa oman messuesitteensä.

Kohti valmista

Kaiken muun hulinan keskellä olen ehtinyt antaa muutaman haastattelun. House2 ja muutama tavarantoimittaja kävi jo kuvaamassa omia tuotteitaan. Taas huomaan, että kyseessä ei totisesti ole ihan tavallinen raksaprojekti!

Timpurit ahertavat tällä hetkellä takaterassien kimpussa ja maalari on jo loppumetreillä ulkomaalauksen suhteen. Terassit odottavat vielä kevyttakkoja ja lasituksia, pääsisäänkäynnin portaat laatoituksia. Ulkomaalausten valmistuttua saa aloittaa pihojen kivi- ja vihertyöt, eli kohta talo ympäristöineen alkaa ulkoakin näyttämään valmiilta!

-Leena

hartman koti ankkuri kök